Новини

08.11.2010
НОВЕ АД ХОЛДИНГ ЗАПОЧНА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА” 2010


НОВЕ АД ХОЛДИНГ ЗАПОЧНА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2010


Нове АД Холдинг започна организацията на 53-тото издание на най- престижните награди в областта на спорта – „Спортист на годината на България”. По традиция официалната церемония по връчването на почетните статуетки ще се проведе в края на месец декември.

В навечерието на коледните и новогодишни празници 10-те най- добри спортиста, избрани чрез представително допитване до спортните журналисти, ще получат отличията за постиженията си през 2010г.


На престижната церемония освен най- добрия спортист на България ще се награди и най- добрият треньор за 2010г., в анкетата на в. „Труд”, както и ще запази двете нови категории от миналогодишното събите – „отбор на годината” и „ спортист с увреждания”.


Страницата за гласуване www.athlete.nove.bg ще бъде активна от 15.11. Условията за регистрация ще бъдат олекотени спрямо миналата година с цел улеснение на спортните журналисти. На сайта мога да се регистрират само спортни журналисти от работещи медии. Срокът за гласуване отново ще бъде 15 дни, след които организационният екип на „Спортист на годината на България” 2010 ще започне работа по обработка на резултатите. На официалната пресконференция, която ще се проведе в средата на месец декември. ще бъдат обявени 10-те номирани спортиста , 5-те номинирани отбора и 5-те номинирани в категорията „спортист с увреждания” .


Впечатляващят телевизионен рейтинг, който бляскавото събитие „Спортист на годината на България” отбелязва при преките си излъчвания през по Българската Национална Телевизия, както и непрекъснатото покачване на зрителския интерес са едно от предизвикателствата пред организационния екип. В опит да задоволи високите очаквания на многобройната си аудитория, тази година церемонията „Спортист на годината на България” 2010 ще е с нова, различна и изненадваща концепция.


За пръв път анкетата „Спортист на годината” е организирана през 1942 от в. Спорт. Тогава най-добрият спортист на България е определен между читателите на вестника. През 1948 и 1955 организатор е в. Народен спорт. През 1956 допитването се провежда между слушателите на радио „София“. Тези четири анкети са неофициални.

Първият официален победител е баскетболистката Ваня Войнова, която е определена през 1958. От 1986 до 1989 са организирани отделни класации при мъжете и жените.

Най-много пъти наградата е печелена от Стефка Костадинова – 4 пъти.

От 1994 година притежател на правата за организиране на церемонията за „Спортист на годината на България” е Нове АД Холдинг.


08.11.2010 г. Организационен екип

Нове АД Холдинг