Новини

15.11.2010
НОВЕ АД ХОЛДИНГ ОБЯВЯВА НАЧАЛО НА ГЛАСУВАНЕТО


НОВЕ АД ХОЛДИНГ ОБЯВЯВА НАЧАЛО НА ГЛАСУВАНЕТО ЗА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ 2010



От днес, 15 ноември, започва гласуването за определяне 10-те най-добри спортисти на България за 2010 г., отбор на годината и спортист №1 с увреждания. През следващите две седмици всички спортни журналисти, които желаят, могат да дадат своя вот на официалния сайт на „Спортист на годината на България“ – wwwthlete.nove.bg.

Процедурата за регистрация и гласуване е олекотена в сравнение с предходната година за удобство на гласуващите. Взети са обаче необходимите мерки за защита на вота и за предотвратяване на евентуални опити за неправомерно участие.

По регламент всеки действащ към момента спортен журналист има право да участва в анкетата. Няма да бъдат разпращани индивидуални покани.

Процедурата по регистрация преминава през два етапа като всички регистрирани журналисти ще бъдат публикувани в раздел „Анкета“ – „Участници“ и ще може да се извършва и публичен контрол.

Първият етап от регистрацията изисква посочване на три имена и индивидуален личен или служебен e-mail, който не се използва от никой друг. След проверка на валидността на посочената електронна поща ще бъде изпратена временна парола. Тогава с нея и регистрирания e-mail се влиза през „Вход“, който води към втория етап от регистрацията. При нея журналистът трябва да попълни поредица от данни за себе си и за медията, в която работи.

Всеки спортен журналист има право да гласува само веднъж за всяка от трите категории. Вотът може да се редактира до края на гласуването – 01.12.2010 г.

Както винаги, в помощ на медиите в меню „Анкета“ – „Справка 2010“ е публикувана информация за постиженията на спортистите през настоящата година, изготвена от БТА по поръчка на Нове АД Холдинг. Справката НЕ е списък с номинирани, нейната цел е само да подсеща за сътезанията през годината и представянето на българските спортисти в различните видове спорт.


Анкета „Спортист на годината на България“ се организира от Нове АД Холдинг, както и церемонията по награждаването на отличените, която по традиция ще се проведе в навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа. Всички, които искат да проследят бляскавото събитие, ще могат да го направят с прякото предаване на БНТ1, БНТ Сат, онлайн на www.bnt.bg, както и на честотите на Дарик и Гонг.




Организационен екип

Нове АД Холдинг

athlete2010@nove.bg