Новини

24.11.2010
ОСТАВА СЕДМИЦА ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ГЛАСУВАНЕТО


ОСТАВА СЕДМИЦА ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ГЛАСУВАНЕТОЗА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“ 2010

На 01.12.2010 г., точно след 7 дни, приключва гласуването в анкетата за определяне 10-те най-добри спортисти на България за 2010 г., отбор на годината и спортист №1 с увреждания, организирана от Нове АД Холдинг. Право за участие имат всички действащи спортни журналисти, които желаят, като всеки от тях може да даде своя вот на официалния сайт на „Спортист на годината на България“ – www.аthlete.nove.bg.

Процедурата за регистрация и гласуване е изключително олекотена и отнема не повече от десетина минути. Взети са обаче необходимите мерки за защита на вота и за предотвратяване на евентуални опити за неправомерно участие.

Към 24 ноември са се регистрирали 42 спортни журналисти от 28 медии, като 24 от тях вече са и гласували. Очаква се основната активност да бъде в последните дни на провеждането на анкетата. От организационния екип на Нове АД Холдинг вярват, че колкото повече журналисти се включат в гласуването, толкова по-обективна би била финалната Златна десятка, защото, както казва Ешуа Алмалех, един от основоположниците на анкетата, сборът от субективния вот на отделните журналисти в крайна сметка оформя една обективна класация.

Не по-малко важен е фактът, че гласът на всеки един спортен журналист, избрал да участва в анкетата, е оценка и признание към труда на българските спортисти. Независимо от условията, в които се подготвят, и трудностите, с които се сблюскват всекидневно, 164 наши състезатели в 26 вида спорт са спечелили 57 златни, 51 сребърни и 94 бронзови медала в 70 състезания до средата на м. Ноември (европейски и световни първенства, кръгове от световна купа, международни турнири, балкански и държавни първенства). 27 спортисти с увреждания в 6 вида спорт са донесли още 9 златни, 15 сребърни и 12 бронзови медала на България при участието си в 5 състезания (европейски и световни игри) за близо 11 месеца. При колективните спортове сребърни медали спечелиха женският волейболен отбор в Европейската волейболна лига и младежкият волейболен отбор на Европейското първенство за младежи.

Организационен екип
Нове АД Холдинг
athlete2010@nove.bg