Новини

22.12.2010
СТАНКА ЗЛАТЕВА Е СПОРТИСТ №1, А ТРЕНЬОРЪТ Й СИМЕОН ЩЕРЕВ – ТРЕНЬОР №1 НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2010СТАНКА ЗЛАТЕВА Е СПОРТИСТ №1, А ТРЕНЬОРЪТ Й СИМЕОН ЩЕРЕВ – ТРЕНЬОР №1 НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2010

Националите по волейбол, мъже и младежи, си поделиха първото място в категорията „Отбор на годината“

Параолимпийката Стела Енева е избраната за Спортист №1 с увреждания


Днес, 22 декември, от 20.30 до 22.00 ч. в Рейнбоу Плаза се проведе 53-тото издание на Церемонията по награждаването на десетте най-добри спортисти на България, определени след гласуване сред спортните журналисти. 199 от тях определиха Златната десятка по следния начин:


1

Станка Златева

борба

1642 т.

2

Михаил Ганев

борба

1363 т.

3

Ваня Стамболова

лека атлетика

1242 т.

4

Христо Маринов

борба

1221 т.

5

Цветана Пиронкова

тенис на корт

1205 т.

6

Петър Стойчев

плуване

565 т.

7

Матей Казийски

волейбол

514 т.

8

Григор Димитров

тенис на корт

377 т.

9

Тервел Пулев

бокс

300 т.

10

Боянка Костова

вдигане на тежести

276 т.


Ефектната церемония бе под патронажа на министър-председателя на Република България – г-н Бойко Борисов, който връчи престижните статуетки „Спортист на годината“ на почетната тройка. Останалите призьори в класацията получиха своите награди от големите наши спортисти и носители на отличието в предишни години Екатерина Дафовска, Асен Златев, Здравка Йорданова, Николай Бухалов, Христо Марков, Таня Богомилова и Тереза Маринова.


Четирикратният носител на отличието „Спортист на годината“, световната рекордьорка на висок скок, олимпийската шампионка и председателят на БОК г-жа Стефка Костадинова, награди победителите в категорията „Отбор на годината“. Тази година победата си разделиха мъжкият национален отбор и младежкият национален отбор по волейбол, които получиха по 760 т. във вота на 199 журналисти.


Проф. д-р Лъчезар Димитров, ректор на НСА, връчи почетната статуетка на спортист №1 с увреждания – параолимпийката Стела Енева, която безапелационно зае първото място с 900 т. За тази категория гласуваха 198 журналисти.


Спортните редакции и отдели на 50 медии определиха подреждането в 27-мото издание на класацията „Треньор на годината“, организирана от в. Труд:


1

Симеон Щерев

борба

202 т.

2

Радостин Стойчев

волейбол

65 т.

3

Георги Димитров

лека атлетика

57 т.


Победителите получиха картини от български художници. Министърът на физическото възпитание и спорта – г-н Свилен Нейков, награди 2-ия и 3-тия в класирането, а г-н Борисов – Треньор №1.


Станка Златева получи още едно признание, като победи с 36.1% в анкетата „Гласът на публиката“, организирана от единствения лицензиран букмейкър у нас Еврофутбол – генерален спонсор на „Спортист на годината“. Тя получи почетна грамота, връчена й от директор „Маркетинг“ в компанията г-н Калин Ганев.


Церемонията бе водена от тандема Нели Атанасова и Христо Стоичков, който бе неотразим в дебютното си появяване на сцена като водещ. Спектакълът започна с уникално дръмшоу на Калин Вельов, съпроводено от енергизиращото изпълнение на брейк формацията Електрик Форс Крю. Маги Джанаварова и Тома изпяха Don’t stop me now на Queen, като за ефекта от изпълнението им допринесоха и красавиците от балет Нова. Още емоция и енергия се изля на сцената от шоуто на китаристите Митко Кърнев и Сашо от Д2, световния шампион по фрийрън Делян Димитров - Дидо и националния шампион по бийтбокс Кристиян Владимиров - Бъсто. Зашеметяваща бе виртуозната цигулка на Васко Василев, който бе дошъл специално за церемонията.


Залата на Рейнбоу Плаза бе пълна. Сред гостите бяха политици, дипломати, представители на бизнеса и медиите, ръководители на спорта, спортисти и треньори.


53-тото издание на Церемонията се осъществи със съдействието на Еврофутбол, най-големия мобилен оператор М-Тел и Евробет.
Организационен екип

Нове АД Холдинг

22.12.2010 г. athlete2010@nove.bg